GÜZEL SANATLAR LİSESİ GEZİMİZ

GÜZEL SANATLAR LİSESİ GEZİMİZ

Okulumuz öğretmenleri Enes YALÇIN ve Pelin İNCEKARA önderliğinde öğrencilerimiz İstanbul Bağcılar Hikmet Barutçugil Güzel Sanatlar Lisesine ziyarette bulundular. 

14.12.2023 796

14-12-202314-12-202314-12-202314-12-202314-12-202314-12-202314-12-202314-12-2023

GÜZEL SANATLAR LİSELERİ 

Güzel sanatlar lisesi eğitim programları Anadolu lisesi ya da diğer meslek lisesi eğitimlerinden farklı olarak öğrencilerin sanat ve enstrüman eğitimi üzerine profesyoneller tarafından eğitilmeleri ve kariyerlerini bu eğitim üzerine kurmalarını sağlayan temel teknik ve bilgi birikimini edindikleri okul türleridir. Bölümler her sene 30 öğrenci kontenjanı belirleyerek öğrenci seçmektedirler. 

Bağcılar Hikmet Barutçugil GSL şu bölümler bulunmaktadır; 

  • Müzik 

  • Resim 

  • Tiyatro 

GİRİŞ KOŞULLARI ve BAŞVURULAR 

 

a) Ortaokul ve İmam hatip ortaokulunu  8. sınıfından mezun olmak. 

b) Yetenek sınavında başarılı olmak,  

c) Başvurular e-Okul üzerinden alınacak EK-1 Dilekçe Örneği ile ilgili okul müdürlüklerine yapılacaktır.  

d) Başvurular haziran ayında, yetenek sınavı ise temmuz ayında yapılmaktadır.  

d) Öğrenci seçiminde yetenek sınavında 50 (elli) puan barajının altında kalan öğrenciler başarısız sayılarak değerlendirmeye alınmayacaktır. Yetenek sınavında 50 (elli) ve üzerinde puan alanların; yetenek sınavının % 70'i ile ortaokul başarı puanının % 30'u alınarak 100 (yüz) tam puan üzerinden puan üstünlüğüne göre değerlendirme ve sıralama yapılacaktır. 

 

Değerlendirme 

  

  • %30 OBP: Ortaöğretim başarı puanı (6,7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları etkili olup %30’u etkilemektedir.) 

 

  • %70 YETENEK SINAVI: 2’ye ayrılmaktadır.  

  1. Desen Sınavı: %30 etkili olan cansız nesne çizimi. (örnekle; masa üzerine sandalye, yanına çiçek ve ters konmuş elma konularak çizmeniz istenilebilir.) 

 

  1. İmgesel Çizim: %40 etkili olan hikaye çizimi. (örnekle; parkta yürüyen 2 yaşlı amca çiçeklere bakıyorken yanlarından geçen köpeği çizmeniz istenebilir.) 

 

Üniversitede Hangi Bölümlere Gidilebilir 

 

Resim Bölümü: Bu bölümden mezun olan öğrencilerimiz; Üniversitelerin Resim öğretmenliği ve Sanat Tarihi bölümlerine, Güzel sanatlar fakültelerinin İç Mimarlık, Resim, Heykel, Seramik, Grafik, Tekstil Tasarımı, Sahne Dekorları, Kostüm, Fotoğraf, Endüstri Ürünleri Tasarımı, Sinema ve Televizyon bölümlerine, Tekstil ve Moda Tasarımı, Geleneksel Türk El Sanatları bölümlerine başvurabilirler 

 

Müzik Bölümü:  Tüm müzik bölümü öğrencileri müziksel işitme ve yaratma, piyano, çalgı ve koro derslerini almaktadır. Çalgı dersinde, her öğrenciye göre seçilen uygun çalgı (keman, viyola, çello, yan flüt, bağlama, gitar) eğitimi verilmektedir. Güzel Sanatlar ve Müzik Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz; Üniversitelerin Müzik Öğretmenliği ve Müzikoloji, Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bilimleri, Müzik Teorisi, Devlet Türk Musikisi Konservatuvar, Devlet ve Özel Konservatuvar Bölümlerine başvurabilirler. 

 

Daha detaylı bilgi için; 

https://l24.im/Jn5uYzx  (Yetenek Sınavı e-Kılavuzu için tıklayınız) 
 

https://l24.im/A54i0H    (Bağcılar Hikmet Barutçugil GSL)