Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi Gezimiz

Okulumuz öğretmenlerinden Enes YALÇIN ve Mısra YILDIRIM önderliğinde Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesine ziyarette bulunuldu. Bizlere okulu tanıtan ve bizleri ağırlayan değerli Levent GÖKKAYA hocamıza, okulumuz mezunlarından Ferhat ve Defneye ve Prof. Dr. Mümtaz Turhan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine teşekkür ederiz.

Sosyal Bilimler Liseleri Nedir?

Sosyal bilgiler lisesinde,tüm sınıflarda haftalık 40 saat ders var. Sınıf mevcutlarının 30 olması esas.

Sosyal bilimler liseleri İlköğretimde tarihe,tükçeye,yabancı dile  ve dilsel zekaya yatkın öğrencilere önerebileceğimiz bir lise türüdür.Sosyal bilimler liseleri edebiyat,sosyal bilimler ve yabancı dil alanında yetkin bireyleri yetiştirmeyi hedeflemekte ve bu bireylerin yeteneklerini daha üst noktalara taşımayı amaçlamaktadır.Bu liselerden mezun öğrenciler hukuk,edebiyat,felsefe gibi sosyal ve dilsel zeka gerektiren üniversitelerde rahatlıkla başarılı olabilirler aynı zamanda yüksek puan gerektiren gözde üniversiteleri kazanma şansları da yüksektir.

Bu liseye gidecek öğrencilerin sosyal bilimleri ve edebiyatı sevmesi,bu alanlarda başarılı olması,utangaç olmaması, konuşmayı sevmesi,yaratıcı oması,güzel ve etkili konuşabilmesi olmazsa olmaz özellikler arasındadır.Çünkü alanın gerektirdiği mesleklerde topluluk içinde konuşma,güzel ve etkili dil yeteneği esastır.Dilsel ve sosyal zeka gerektiren mesleklerde başarılı olma yüzdeleri büyüktür.

16.02.2024 264

16-02-202416-02-202416-02-202416-02-202416-02-202416-02-202416-02-2024